Malekurs Tromsø

 

Under finner du oversikt over Tegne- og Malekurs Tromsø kommende/inneværende årstid.

På kurs gis det individuell veiledning. Jeg foretrekker små grupper og kan derfor gi undervisning både på norsk og engelsk i løpet av samme kurset. Kurs annonseres her, på Facebook gruppa AB Kunst og Rammer og via epost. Send meg gjerne en mail på annabrith@gmail.com så legger jeg deg til på epost lista mi.

Workshops are taught on individual basis. Because the groups preferable small, I teach both in norwegian and english when necessary. Workshops are announced here, on FB group “AB Kunst og Rammer” and via e-mail. If you want to receive an e-mail, please write me on annabrith@gmail.com and I will add you to my list.

 

“First there is science, then there is imagination”

 

Kunstkurs. Om du er nybegynner eller viderekommen – alle er velkommen. Påmelding/spørsmål via skjema nederst på siden eller på telefon 95115649.

Det alltid er viktig for meg at hver deltaker avslutter med opplevelse av mestring og har fått nye verktøy som kan bringes inn i videre arbeid.

Helgekurs: 15 timer. Maks 7 elever.
Påmelding til kurs er bindende, og kursavgift må være betalt før kursstart. Siste frist for avmelding er senest 8 dager før kursstart. Ved senere avmelding må kursavgiften betales. Kursavgift refunderes ved sykdom.

Helg. Portrettets hemmeligheter.

Demo kopiering av Vermeer's Piken med perleøredobbene

3-stegs demo kopiering av Vermeer

Det fundamentale ved portrettering. Hvordan få et portrett til å ligne. Vi studerer hodets anatomi og tegner eller maler et portrett —kopierer gamle mestertegning/maleri – evnt kan du komme med egne ønsker. Du lærer deg å bruke tegnemetoden  sight-size, en meget effektiv metode for å trene øyet til å se.

For nybegynnere anbefales det å kopiere ei tegning som har god struktur og et lite sett med valører. Farger har også valører, så et antall arbeider i gråtoner vil hjelpe deg å forstå valører før du adderer den kompleksiteten som farger har. Du får ei innføring i hodets anatomi, proporsjoner og et innblikk i hva som er “under huden”.

For de som er klar til å gå videre med maleri, har vi temaer som fargeblanding og organisering av en begrenset palett. Vi holder oss til hvit, gul oker, engelsk rød (evnt en annen rød) og sort. Også i denne øvelsen er det fokus på underliggende struktur, valører samt tegnetekniske prinsipper. Vi følger bestemte prosedyrer slik at du enklere når målet—likhet.

Tegning av Adolphe-William Bouguereau

Alternativ for tegneøvelse

Helg. Portrettets hemmeligheter fortsetter.

Portrettkurs som i beskrivelsen over, for både nybegynnere og viderekomne, men denne helgen er det også opsjon for å kunne male portrett etter levende modell eller du kan male et selvportrett ved bruk av speil. Hemmeligheten bak å male hud! Begrenset palett, organisering av palett, fargelære. Interesserte bes ta kontakt.

 

Helg. Stilleben eller Natura Morte – om du vil.

Potpourri: Om du ønsker å jobbe med portett, selvportrett, gipsmaleri eller landskap, er det fritt valg denne helga.

Natura morte (dead nature) eller stilleben som vi kaller det her til lands: Komposisjon, fargelære, organisering av palett. Vi starter fredag med å gjøre klart lerrettet (str. ca 35*45 cm) og demonstrasjon av arbeidsprosedyre. Finner oss en plass og skisserer først objektene med kull – før vi rubber inn ei undermaling med rå umbra. Lørdag jobber vi videre med formene på objekt(ene), kontinuitet i lys, kontinuitet i mørke og starter med å legge på farge. Søndag jobber vi videre og inkluderer aspekter som atmosfære og fokusering.

Helg. Aktkurs etter modell.

Denne helga skal vi jobbe etter levende modell over ca 11 timer. Vi bruker de øvrige timene til gjennomgang av anatomi, fargebruk, organisering av palett, miksing av farger, jobbing med bakgrunn etc. Modellen skal holde samme “pose” (positur) over alle timene, så vi får god tid til å studere kroppstype og proporsjoner. Du kan velge medium selv; blyant, kull, pastell, akvarell, akryl, olje – ja, fingermaling for den saks skyld. Pris ca kr 2800,-. Maks 6 deltagere.

Helg. Friluftsmaleri

Det gjør vi gjerne ute når det er litt varmt i været. Imidlertid kan landskapsmaleriet gjennomgås Interesserte ta kontakt.


Generell beskrivelse av kurs finnes her.

Under følger kort info om to faste innslag i kursporteføljen. Disse foregår uavhengig av årstid:

Malekveld en dag i uka. For de som har vært på minst ett av de ordinære kursene. Drop-in. Tilbudet er midlertidig gått ut – pr. juni 2021.

Kunstskole.  Til Kunstskolen hører de elevene som ønsker å gå grundig til verks over lengre tid. Disse vil følge et subsett av curriculum ved Florence Academy of Art. To ettermiddager i uka – a 3 timer – gis det individuell veiledning. Vi starter med Bargue-tegninger (se eksempel under), og fortsetter med gips tegninger- og malerier. Innimellom har vi portrettmodell og anatomiøvelser. Tegnemetoden sight-size benyttes. Undvervisning og øvelser gis med tanke på å “bygge” god kunnskap og erfaring. Interesserte kan ta kontakt.

Sight-size kopiering av Bargue-plate på Kunstskole Tromsø. Blyant på tonet papir.

Kopiering av Bargue ved bruk av Sight-Size tegnemetode. Utført av fast elev i atelieret.

Arne - som er fast elev - gjør ferdig sin første Bargue-tegning

Undervisning i sight-size og anatomi knyttet til aktuell Bargue.

 

13 + 14 =

Pin It on Pinterest