Malekurs Tromsø

Ønsker du å male slik de gamle mesterne gjorde. En lang rekke malekurs og tegnekurs i tradisjonelle teknikker har vi avholdt siden 2010 – slik det undervises på Florence Academy of Art, hvorfra kursholder er alumni.

For info om nye kurs, send meg en mail på annabrith@gmail.com, så legger jeg deg til på epost lista.

 

“First there is science, then there is imagination”

 

Korte workshops høst 2023:
Torsdag 27.07 og 3.08: 4 timer kl 14-18 –
portrett i leire. Kr 1100,- materiell inkludert.

Kunstkurs helg – høst 2023:

23-24.09 Malekurs stilleben eller landskapsmaleri eller portrett: teori, fargepalett.

  • 12-timers kurs malekurs kr 2800,- materiell ikke inkludert

14-15.10 Malekurs/tegnekurs: portrett, selvportrett eller stilleben.

  • 12-timers tegne/malekurs. Kr. 2800,- materiell ikke inkludert.
    Se under for litt mer info.

27-29.10 Portrett i leire:
lag din egen skulptur, en byste. Maks 6 deltagere

  • 14-timers kurs portrett i leire kr 3400,- materiell inkludert.

25-26.11 Malekurs/tegnekurs: portrett, selvportrett eller stilleben

  • 12-timers tegne/malekurs. Kr. 2800,- materiell ikke inkludert..

 

 

Alle nivåer er velkomne – nybegynnere og viderekomne. Individuell veiledning uansett forkunnskaper. Påmelding/spørsmål via epost annabrith@gmail.com eller på telefon 95115649. Påmelding er bindende. Avmelding uten kostnader 14 dager før kursstart. Ved avmelding under 14 dager før, belastes kursavgift 100% om ikke plassen kan erstattes.

 

“It’s never to late to accomplish your goals – time will pass anyway!”

 

 

“Drawing includes three and a half quarters of the content of painting…Drawing contains everything, except the hue.”  

Jean-Auguste-Dominique Ingres

 

Interiørmaleri/stilleben

Vi setter opp et lite interiør (bord, stor, blomster, lys etc) og øver oss på forenklinger/abstraksjoner for å forstå rom/perspektiv og design av lys. Komposisjon, fargelære, organisering av palett. Fredag plasseres først objektene med kull – før vi rubber inn ei undermaling etter de gamle mestrenes prinsipper. Lørdag jobber vi videre med formene på objekt(ene), kontinuitet i lys, kontinuitet i mørke og starter med å legge på farge. Søndag jobber vi videre og inkluderer aspekter som atmosfære og fokusering.

Teori om komposisjon og perspektiv.  Teori om hvordan skape atmosfære, dybde, fokusering, integrasjon. Fargelære. Organisering av palett. Hvordan lage form, få formene til å snu i rommet. Hva betyr kontinuitet i lys og mørke, hvordan få til atmosfære og hva er egentlig betydninga av fokusering.

I løpet av helga skal du ha gjort ferdig et maleri og fått innblikk i en generell maleprosess.

Utstyr: maleplate eller lerret med imprimatura (klargjøres på forhånd), litt kull til å tegne opp motivet, oljemaling: rå umbra, svart, hvitt, gul oker, rød, kadmium rød/gul, cobolt blå, ultramarin, alizarin (ikke alle vil være nødvendige). Et utvalg svinebustpensler av forskjellig størrelse samt kolinsky eller syntet til å tegne med, medium (terpentin og olje, eks linolje), palett, palettkopp, palettkniv til å blande maling med, staffeli.

Tegne – lær og se!

Å tegne er å se! Vi utforsker sight-size tegnemetode – en effektiv metode i å trene øyet til å se. Få innsikt i den metoden som har vært brukt i århundrer av kjente kunstnere. Vi kopierer Bargue-tegninger, tegninger etter en fransk kunstner som på 1800-tallet lagde det mest brukte klassiske tegnekurset gjennom tidene – og som brukes i akademier over hele verden – ennå i dag. Individuell veiledning.

Hvordan tegne portretter som ligner – fundamentale prinsipper

Det grunnleggende i å skape likhet og et troverdig portrett,  ligger i en forståelse av hva som er under huden. Vi gir en innføring i hodets anatomi og studerer deretter enten tegninger/malerier etter gamle mestre eller jobber etter levende modell. Det er fokus på struktur, proporsjoner og formgiving. De tegnetekniske prosedyrene og prinsippene tas opp. Vi følger bestemte prosedyrer slik at du enklere kommer til målet – å skape likhet.

Tegning og kopiering av mestertegning er studie i valører. Dette er “gråtonearbeid” som gir et godt grunnlag for å addere den kompleksiteten som farger har.

Male portrett eller akt – etter modell

Kurs i å male portrett eller akt etter modell. Modellen holder samme positur, dette gir tid til å skape likhet, jobbe med struktur og soliditet i penselstrøk, blande opp gode hudtoner og forstår betydningen av kalde halvtoner for å få følelse av hud. Begrenset (Zorn) palett: hvit, gul oker, rød og sort. Organisering av palett, fargelære. Atmosfære, integrasjon med bakgrunn.

Tegne/male gips-skulptur

Tegn med kull eller mal med begrenset palett (hvit, rå umbra, svart). Hvordan sette opp og lyssette et cast (en gipskopi av en original skulptur). Tegnefase fra blokk-in til ferdig hvor du blant annet lærer om design (komposisjon, lys), valører, atmosfære og fokusering.

Landskapsmaling

Friluftsmaleri er blitt en sommervane. Heng deg på og opplev den euforiske gleden over å være i naturen på en annen måte. Noe nødvendig og noe nyttig utstyr finner du listet opp her.

Kunstskole / atelierpraksis

I atelieret gis det undervisning – for trening i å bli en profesjonell realistisk maler. Dette i henhold til Florence Academy of Art sin filosofi – med undervisning som  bygger opp kunnskap på en effektiv måte – uten snarveier. Undervisning i anatomi inkludert. Søknad om opptak sendes på epost annabrith@gmail.com

Malekurs Tromsø

 

 

11 + 7 =