Malekurs Tromsø – etter den klassiske tradisjon

Ønsker du å male slik de gamle mesterne gjorde. En lang rekke malekurs og tegnekurs i tradisjonelle teknikker har vi avholdt siden 2010 – undervist slik det undervises på Florence Academy of Art, hvorfra vi er alumni. Kurs annonseres her, på FB: “AB Kunst og Rammer” og via epost. Send meg gjerne en mail på annabrith@gmail.com så legger jeg deg til på epost lista mi.

Workshops are taught on individual basis. All levels are welcome. Because the groups preferable small, I teach both in norwegian and english when necessary. Workshops are announced here, on FB: “AB Kunst og Rammer” and via e-mail. If you want to receive an e-mail, please write me on annabrith@gmail.com and I will add you to my list.

 

“First there is science, then there is imagination”

 

Kunstkurs høst 2018. Om du er nybegynner eller viderekommen – alle nivåer er velkomne. Individuell veiledning uansett forkunnskaper. Maks 7 elever.

Påmelding/spørsmål via epost annabrith@gmail.com eller på telefon 95115649.

Demo kopiering av Vermeer's Piken med perleøredobbene

3-stegs demo kopiering av Vermeer

Helgekurs Høst 2018:
Helgekurs Kr 2300,- materiell ikke inkludert. Tentative tider: fredag 17-21, lørdag 13.00-18.30, søndag 5,5 time etter avtale.

01-02.09: Plein air, friluftsmaleri. 8 timer kr 1600,-.

21-23.09: Portrettets hemmeligheter, nybegynnere og viderekomne

12-14.10: Portrett i leire eller det malte portrett på lerret

26-28.10: Interiørmaleri/stilleben

29.11, 1.12 og 2.12: Potpourri kurs (portrett, stilleben eller skulptur)

Dag/kveldskurs Høst/vinter 2018/2019:
Mandager kl 10.15 -13.30 kr 1800,- pr mnd
Torsdager kl 17-20 kr 1400,- pr mnd (3 måneder bindingstid)

På disse tidspunktene jobber du på egne tilrettelagte prosjekter og får indviduell veiledning

 

Portrettets hemmeligheter.
Det fundamentale ved portrettering. Hvordan få et portrett til å ligne. Hemmeligheten bak å male hud. Vi studerer hodets anatomi og tegner eller maler et portrett — ved å kopiere gamle mestertegning/maleri (evnt kom med egne ønsker). Du lærer tegnemetoden sight-size, en meget effektiv metode i å trene øyet til å se.

For nybegynnere anbefales det å tegne en kopi av mestertegning. Det gis innføring i hodets anatomi, proporsjoner og hva som er “under huden”.

Tegning av Adolphe-William Bouguereau, Publisert i boka Charles Bargue Drawing Course.

Alternativ for tegneøvelse, kopiere mestertegning av Bouguerea

For de som ønsker å male, går vi gjennom organisering av en begrenset palett (hvit, gul oker, rød, rå umbra og sort) og avslører hemmeligheten bak å male hud. Også i denne øvelsen er det fokus på underliggende struktur, valører samt tegnetekniske prinsipper. Vi følger bestemte prosedyrer slik at du enklere når målet—likhet
I: Det malte eller tegnede portrettet – selvportrett eller kopi av mestertegning/maleri- f.eks Vermeer’s pike med perleøredodd. Anatomi, struktur, proporsjoner, likhet. Hvordan skape form. Organisering av palett. Fargeteori. Hemmeligheten bak å male hud.

II: Skulptur. Fra tid til annen avholdes helgekurs i å modellere et hode i leire. I henhold til eldgamle prinsipper om “drawing in space”, får du et unikt innsyn i å lage tredimensjonale skulpturer. Vi kopierer et hode – det går aldri feil! Det er kun plass til 4 som kan arbeide med leire. .

 

Sculpting a portrait using sight-size technique and classical "drawing in space" principles

Studenter som skulpturerer et hode på helgekurs

 

 

Ukentlig Malekveld.

I tillegg til helgekurs er ukentlig malekveld et fast tilbud. Drop-in. 3 timer torsdagskvelder fra 17.00-20.00, oppmøte fra 15 min før. Individuelle arbeid medbringes- dette kan være portrett, landskap, enkle stilleben som vi kan sette opp etc. Individuell veiledning basert på den enkeltes kunnskap, evner og ønskede måloppnåelse. Medium; olje, akryl, akvarell, blyant, kull etc, velges av den enkelte. Kr 400,- pr. kveld. Interesserte kan ta kontakt.

Drop-in tilbudet forutsetter deltagelse på minst ett 15-timers innføringskurs.

 

Privat Undervisning.

Kr 500,- pr time minimum 6 timer. Kr 700,- for enkelttime.

 

“It’s never to late to accomplish your goals – time will pass anyway!”

 

Male Stilleben – Natura Morte (dead nature)

Vi setter opp objekter og blokker inn første kvelden. Teori om komposisjon og perspektiv. Andre kveld legger på farge. Tredje kveld maler vi videre. Teori om hvordan skape atmosfære, dybde, fokusering, integrasjon. I løpet av helga skal du ha gjort ferdig et maleri og fått innblikk i en maleprosess som er anvendbar ikke bare til stilleben, men også andre komposisjoner. Kom gjerne med forslag til hva du ønsker å male – og ta om så med deg noe hjemmefra.

Komposisjon, fargelære, organisering av palett. Vi starter fredag med å gjøre klart lerrettet (str. ca 35*45 cm) og setter opp objekter. Teori om komposisjon og perspektiv. Skisserer først objektene med kull – før vi rubber inn ei undermaling med rå umbra. Lørdag/søndag fargeteori, organisering av palett, valører,… blander opp farger og maler på den varme undermalinga. Hvordan lage form, få formene til å snu i rommet, hvor viktig er det med kontinuitet i lys og mørke, hvordan få til atmosfære og hva er egentlig betydninga av fokusering.

Utstyr: maleplate eller lerrett med imprimatura (klargjøres på forhånd), litt kull til å tegne opp motivet, oljemaling: rå umbra, svart, hvitt, gul oker, rød (engelsk rød eller vermilion), kadmiumfarger etter hva som skal males, cobolt blå, ultramarin, alizarin (ikke alle vil være nødvendige). Et utvalg svinepensler av forskjellig størrelse samt noen mindre, flate (kolinsky eller syntet) til å tegne med, medium (terpentin og olje, eks linolje), palett, palettkopp, palettkniv til å blande maling med, stafelli (om du har).

Tegne – lær og se!

Å tegne er å se! Vi utforsker sight-size tegnemetode som tillater deg å tegne hva som helst fra “life”. Få innsikt i den metoden som har vært brukt i århundrer av kjente kunstnere, inkludert J. S. Sargent. Vi tegner med blyant og kopierer Bargue-tegninger etter Bargue, en fransk kunstner som på 1800-tallet lagde det mest brukte klassiske tegnekurset gjennom tidene og som brukes i akademier over hele verden – ennå i dag. Det vil bli individuell veiledning.

Hvordan tegne portretter som ligner – fundamentale prinsipper

Hvordan skape likhet når du lager portretter. Er du interessert i å tegne/male mennesker, så er dette noe for deg. Det grunnleggende i å skape et troverdig portrett,  ligger i en forståelse av hva som er under huden. Derfor starter vi først med en innføring i og noen øvelser i hodets anatomi; hodeskalle og muskulatur, og studerer deretter enten tegninger etter gamle mestre (kopier fra Bargue) eller egne ønsker. Dette avklares før kurset begynner. Vi fokuserer på struktur, proporsjoner og formgiving og tegner på papir med blyant, kull eller kritt. De tegnetekniske prosedyrene og prinsippene tas opp og vi innfører sight-size som tegnemetode. Dette er selvsagt også overførbart til maleriet. Om du føler deg i stand til å male i stedet for å tegne, er dette mulig. Vi følger bestemte prosedyrer slik at du enklere kommer til målet – å skape likhet.  Det vil bli gitt individuell veiledning.

Male portrett eller akt – etter modell

Kurs i å male portrett eller akt etter modell. Maks 6 deltagere. Modellen holder samme positur over 10-13 timer, dette gir tid til å skape likhet, jobbe med struktur og soliditet i penselstrøk, blande opp gode hudtoner og forstår betydningen av kalde halvtoner for å få følelse av hud. Begrenset (limited) palett: hvit, gul oker, rød og sort – avanserte kan legge til cobolt blå. Atmosfære, integrasjon med bakgrunn.

Tegne/male gips-skulptur

Tegner med kull eller maler med begrenset palett (hvit, rå umbra, svart). Hvordan sette opp og lyssette et cast (en gipskopi av en original skulptur). Tegnefase fra blokk-in til ferdig hvor du blant annet lærer om design (komposisjon, lysdesign), valører (flater har valører – det er det som gir form), atmosære og fokusering (harde, myke kanter). Individuell tilpasset opplæring eller kurs.

Landskapsmaling

Friluftsmaleri er blitt en sommervane. Heng deg på og opplev den euforiske gleden over å være i naturen på en annen måte. Noe nødvendig og noe nyttig utstyr finner du listet opp her.

Privat undervisning / atelierpraksis

I atelieret gis det privat undervisning – for trening i å bli en profesjonell realistisk maler. Dette i henhold til Florence Academy of Art sin filosofi – med undervisning som  bygger opp kunnskap på en effektiv måte – dog uten snarveier. Undervisning i anatomi inkludert. Det er plass til flere.

Malekurs Tromsø

 

 

14 + 15 =

4 + 5 =

Pin It on Pinterest